Tomorrow's Light is Falling on My Wall by Anna Kakhiani

Open:

zaterdag en zondag, 18-19 & 25-26 maart, 14-18 uur.
maandag-vrijdag 20-24 maart, 15-19 uur.

WG Artist in residence Anna Kakhiani uit Kiev kwam kort na het begin van de oorlog naar Nederland. Ze woonde eerst in het opvangcentrum in het voormalige Gemeentehuis van Piershil, Hoekse Waard en vestigde zich daarna in een studio Amsterdam. Na haar residentie van 3 maanden bij Atelier WG presenteert ze nu haar werk in een tentoonstelling bij puntWG.

De tentoonstelling Tomorrow's Light is Falling on My Wall maakt ons in een niet-documentaire vorm deelgenoot van een veranderd toekomstbeeld als gevolg van de oorlog waarin Oekraïners worden gedwongen hun huizen achter te laten en hun levens op te geven.

De multidisciplinaire artistieke expressies van Anna Kakhiani tonen dat dergelijke gedwongen veranderingen leiden tot onvermijdelijke transformatieve ervaringen. In haar woorden: "Er is geen zekerheid meer over de ruimte, de tijd wordt niet-lineair en omvat veel meer dan je gewoonlijk gewend bent. De toekomst is zowel een monument van hoop als een zak vol stenen voor geluk geworden die je overal bij je draagt. De toekomst is een licht dat door het raam op je muur valt, die je voelt als een hoop, een belofte van een goede dag morgen."

Anna Kakhani (1991) is een Oekraïense beeldend kunstenaar en curator, die werkt met verschillende media, waaronder video, film, tekst, installaties, maar ook performance en land art. De afgelopen tien jaar heeft ze kunstprojecten en installaties ontwikkeld, vaak in samenwerking met kunstenaarsgroepen, culturele organisaties en artistieke initiatieven. Ze exposeerde op verschillende locaties, voornamelijk in Oekraïne, en nam deel aan de Liverpool Biënnale 2018. Momenteel neemt ze deel aan het project "The Essence of Home" van de Moon Gallery Foundation.

Anna is te vinden op Instagram @annakakhiani en Facebook: anna.kakhiani.

Anna Kakhiani's WG residency wordt ondersteund door het Fonds voor Oekraïense makers, Mondriaan Fonds en airWG.

Newsletter

If you like to stay informed about the activities of airWG, please subscribe to our newsletter.


Share: