resident 2021
Tatsuma Takeda
 
Aug-Sep 2021
 
Onze resident voor de periode augustus/september 2021, die de historische, economische en culturele relaties tussen Nederland en Japan rond de 17e en 18e eeuw gaat onderzoeken.

Tatsuma (Japan, 1988, woont en werkt in Berlijn) behaalt zijn Bachelor of Fine Arts, Tama Art University, Tokyo | Japan in 2013. Hij heeft momenteel een master's degree aan de Dresden Academy of Fine Arts, Dresden | Duitsland. Tatsuma komt van de Amakusa-eilanden, die in de buurt van Dejima liggen, waar het de enige Nederlandse handelsplaats met Japan was.

De Amakusa-eilanden hadden een sterke relatie met de Europese cultuur en religie, en zijn vaderlijke voorouders waren in de 18e eeuw buitenlandse handwerkhandelaren op Amakusa. Daarnaast is Tatsuma geïnteresseerd in onderzoek naar de Urushi-laktechniek, een traditionele Japanse techniek, passend bij de Nederlandse cultuur gezien de commerciële en culturele uitwisseling tussen beide landen.

Zijn werk is individueel tentoongesteld in Cite Internationale des Arts Parijs, Frankrijk in 2020, ook in Berlijn Kunstquartier Bethanien in 2018.

Aandacht voor onze volgende activiteiten.
Newsletter

If you like to stay informed about the activities of airWG, please subscribe to our newsletter.


Share:
resident 2021