resident 2021
Tatsuma Takeda
Onze resident voor de periode augustus/september 2021, die de historische, economische en culturele relaties tussen Nederland en Japan rond de 17e en 18e eeuw gaat onderzoeken.

Tatsuma (Japan, 1988, woont en werkt in Berlijn) behaalt zijn Bachelor of Fine Arts, Tama Art University, Tokyo | Japan in 2013. Hij heeft momenteel een master's degree aan de Dresden Academy of Fine Arts, Dresden | Duitsland. Tatsuma komt van de Amakusa-eilanden, die in de buurt van Dejima liggen, waar het de enige Nederlandse handelsplaats met Japan was.

De Amakusa-eilanden hadden een sterke relatie met de Europese cultuur en religie, en zijn vaderlijke voorouders waren in de 18e eeuw buitenlandse handwerkhandelaren op Amakusa. Daarnaast is Tatsuma geïnteresseerd in onderzoek naar de Urushi-laktechniek, een traditionele Japanse techniek, passend bij de Nederlandse cultuur gezien de commerciële en culturele uitwisseling tussen beide landen.

Zijn werk is individueel tentoongesteld in Cite Internationale des Arts Parijs, Frankrijk in 2020, ook in Berlijn Kunstquartier Bethanien in 2018.

Aandacht voor onze volgende activiteiten.
resident 2021
Mire Lee
Meet our current resident artist, Mire Lee (b 1988 Seoul, South Korea).
 
Lee pursues an artistic process based on substances of the act of making. With a primary interest in the material properties and movement of three-dimensional media, she explores affections and energy including desire, sentimentality, vitality, and drive. She has taken part in various exhibitions and projects. Her most recent solo exhibition was "Carriers" at the Art Sonje Center in 2020.